Dagens höjdpunkt: pannkakor.

"Så här sitter jag nu på en blå stol i ett stort konferensrum på NDI (Nordisk Däck Import), medan "N" står & masserar en man som lagt sig bekvämt på massagebänken. Klockan har just passerat halv elva & jag har suttit här sen halv åtta ungefär. Det har varit ganska drygt, så den senaste stunden har jag mest försökt undvika att somna vilket har varit rätt tufft. Jag fick ju sova en timme mindre än vanligt imorse & jag brukar inte sova så många timmar vanligtvis heller,
så jag är rätt trött om man säger så. För några minuter sen läste jag klart Metro & då hade jag läst varenda artikel & notis, vartenda ord. Allt för att hålla mig sysselsatt.

Det är dock inte "N"s fel att jag inte har mer att göra. Det är ju såhär att, det enda han gör, är i princip att massera & det är ju inte meningen att jag ska ta över hela hans jobb. Dessutom kommer klienterna för att bli masserade av honom då han behandlar mer med sin massage än vad jag lärt mig i skolan, vi gör alltså inte riktigt på samma sätt.

På tal om "N" så har han slängt några blickar på mitt häfte & undrar nog vad det är jag sitter & skriver på, så jag tänker sluta nu & rita lite istället! Undrar hur många han har kvar."


Okej, jag ljög lite för dig "N" när jag sa att jag inte skrev till min blogg! Haha.

När vi var klara på NDI åt vi lunch på en golfrestaurang som låg någonstans nära havet.
För första gången i mitt liv åt jag ärtsoppa. Det var inte gott. Som tur var fick man även pannkakor. Det var gottare.

Eftersom lunchrasten var flera timmar lång så bestämde "N" att vi skulle göra några ärenden, det vill säga: hämta massagepapper, lämna tvätt, hämta tvätt, lämna allt i lägenheten (som var skitsnygg!) & tvätta bilen. Efter det åkte vi till Puls där jag som vanligt blev utsatt för några skämt, kollade på när några blev masserade & ritade lite i mitt häfte, innan det var dags för mig att bli skjutsad hem av en anställd.


Jag har haft en helt vanlig dag på praktiken med andra ord.



Adios amigos!


När man snackar om trollen...

Det första jag gjorde idag efter att jag gjort mig i ordning på morgonen, var att ta bussen till stationen för att sedan ta tåget till Lund där jag skulle möta "A.O". Väl där fick jag min efterlängtade väska som jag dumpat hemma hos henne för några veckor sen & som bara samlat på sig mer & mer grejor. Efter detta kära återseende gick vi till biblioteket där vi fixade lånekort samt lånade några böcker för att inviga kortet.


När detta var klart tog vi bussen till skolan eftersom vi ville snacka med några lärare.

Innan den läraren jag sökte blev ledig, så satt jag & "A.O" & snackade om att vi borde maila de två tjejerna vi intervjuade för några månader sen, av den orsaken att vi vill ha deras hjälp på vår redovisning, samt för att det var längesen vi både sågs & hördes av.

En stund senare när jag står & snackar med "E" (läraren) i korridoren, så märker jag att några personer längre bort står & tittar på mig. Först ser jag inte vem dem är, men sen inser jag att det är de där två tjejerna vi intervjuade & som vi snackade om tidigare under dagen & utbrister då till "A.O" som står bredvid:

- "MEN KOLLA! DÄR STÅR DEM JU!"

Efter detta korta besök på skolan tog "A.O" & jag bussen in till stan igen. Vi satte oss på Mormors Bageri & åt ett välbehövt mellanmål, d.v.s. fralla & baguette. Det var gott. Mycket gott.

När vi satt där & snackade om våra praktiker som mest, ringer plötsligt min handledare & säger att jag måste börja en timme tidigare imorgon. Jag ska alltså bli hämtad runt 07.15 & måste då gå hemifrån runt halv sju, vilket betyder att jag måste gå upp mycket tidigare än vanligt.

Jag kommer att vara så trött. Som alltid i & för sig...


Innan vi tog våra tåg hemåt åt varsitt håll hann vi med en snabb runda på stan; inom Din Sko, HM, Glitter & nån blomsteraffär. Tyvärr(?) så köpte jag en klänning/tunika/linne + lite annat som egentligen var totalt onödigt.
Men det var ju rea liksom, kan inte motstå att handla då! Halva reapriset också!

Dessutom kommer jag ju att använda det åtminstone en gång! ;)


Adios amigos!


Number two: also finished.

Då var även andra dagen på min praktik avklarad. Precis som igår spenderade jag idag totalt åtta timmar med min handledare "N" & ett flertal klienter.


Dagen började med att jag blev upphämtad med bil på centralen några få minuter efter att mitt tåg kommit in. Vi körde då till ett företag i stan (Lund) där fem personer fick sin behandling, varav jag fick "värma upp" den första innan "N" tog över.


När vi var klara där, var det dags för lunch & då bestämde han att vi skulle äta på ett ställe i Bjärred eftersom han mer eller mindre är stammis där. Denna människa envisades även idag med att bjuda mig på maten, även fast jag försökte ge honom pengar ett flertal gånger.
Otroligt snällt, men det kan knappast hålla på så här i tre veckor. ;)

När vi var mätta & nöjda var det fortfarande ett bra tag kvar tills vi skulle vidare till företaget i Staffanstorp, så han frågade om det gick bra att vi åkte till en tatueringsstudio i Malmö för att kolla.

- "Självklart!!!"

Efter att kört runt & letat en stund hittade vi det liggandes i ett industriområde vid motorvägen & gick in. Tydligen så är det ett väldigt populärt ställe, (som nyss bytt lokal) med lång väntetid & även bokningsstopp för tillfället.

Efter att ha checkat läget där & utan att kunna beställa tid, åkte vi vidare för att göra lite nytta.

När den första klienten kom in i kontoret/massagerummet på Puls, masserade jag dennes händer medan "N" körde ryggen. Därefter kom det in två stycken till efter varandra & då satt jag bara & kollade. Sen var det nämligen dags för mig att få skjuts hem av en som jobbade på företaget eftersom han också bor i Eslöv, samt för att jag skulle slippa va borta så länge idag. Åtta timmar duger mer än väl liksom. :)


Förresten, ett urval på vad som sagts till eller om mig, (syftar då på gårdagens inlägg när jag berättade att de skojar en del). Det har låtit nått i stil med:

- "Jaså, du har en medhjälpare med dig idag? Då måste jag ju sätta upp mig på en tid nu direkt."
- "En elev? (Ja) Ja, jag förstod nästan det, för en sån fin tjej hade du väl inte kunnat få annars!"
- "Följer du med & tvättar min bil? Inte? Säker?"
- "Bäst du säger åt henne att inte gå in i bastun sen för då kommer jag."
- "Inte ångrat dig om att följa med & tvätta bilen!?"
- "Jaha, så här sitter anledningen till att hela den här veckan redan är uppbokad."
- "Jag förstår inte hur han alltid lyckas ha så söta tjejer med sig som elever!"

"N" får säkert en del han med? Som idag när en kvinna flera gånger sa: "nu mår du va?" när hon  blev masserad. Haha.


Adios amigos!


Första dagen avklarad!

Vad kan jag då berätta om min första praktikdag på Lillemans massage med en kille vid namn "N" som handledare?


Jo, att dagen började med att jag träffade honom utanför Tegnérs matsalar i Lund vid 10-tiden på morgonen. Vi snackade lite & gick sedan in där jag fick hälsa på alla som jobbar där (endast manliga anställda kan jag meddela), de verkade trevliga & skojade mycket.

När de käkat upp sin frukost var det dags för "N"s första klient & då satt jag bara & kollade på i en fotölj. När han var klar, kom nästa klient för dagen in & då satt jag också bara & kollade.


Det kommer att bli en hel del sådant för mig eftersom det inte finns något annat att göra. Visst kommer jag säkert att få massera en del sen, men utöver det så gör man ju ingenting annat och det är ju inte meningen att jag ska ta över "N"s jobb helt & hållet.


Hur som helst, efter dessa två klienter var det dags för lunch & då bjöds jag på dagens rätt vilket bestod av oxfilé med potatis & lite sådant smått & gott. Tack för det!

När maten sedan var uppäten återstod två klienter från kockpersonalen. Återigen så satt jag bara & kollade på när den första kom in, men sedan när det var dags för den sista så fick jag "värma upp honom" först så att säga, innan "N" tog över & gick mer på djupet. Jag körde lite lättare, medan min handledare verkligen tog i.

My gosh.

Jag hade nog dött om någon gjort så på mig.


När alla som beställt tid på Tegnérs var färdigmasserade åkte jag & "N" vidare till ett företag i Staffanstorp där ytterligare fyra klienter väntade på sin behandling. Innan vi kom fram varnade han mig för att det även här i princip bara finns manliga anställda & att det är ovanligt med så unga tjejer på besök, men att de gillar när det väl händer(?)
Och visst, det märktes väl en smula. På det de sa, deras skämt osv. Haha säger jag bara.


Kl. 18.00 ungefär, begav vi oss iväg därifrån mot Lund igen. Jag blev avsläppt någonstans i närheten av stationen medan "N" skulle iväg & fortsätta massera på ett annat ställe, nämligen i idrottshallen, där spelarna i Lugi, elitlaget i handboll skulle få en omgång. 
Om jag varit intresserad av handboll hade jag säkert tyckt det var roligt, men nu blev jag alltså inte jätteimponerad.
Hade varit en annan sak om han masserat MFF liksom!


Vill bara tillägga att jag alltså var där i åtta(!) timmar redan första dagen! Men det var helt ok, min handledare verkar trevlig & så, så det kommer säkert bli bra.



Adios amigos!


Discovery & Svt 1 underhåller.

Idag har jag kollat på två halva dokumentärer eftersom jag råkade bläddra fram båda programmen när de redan börjat.


Nr. 1:
- Handlade om en kille som skulle starta ett projekt i Afrika där han ville föda upp friska bufflar & sedan lämna över dem till olika reservat. Han började med att leta upp en flock i naturen & försökte därefter att vinna flockledarens tillit.
Detta gjorde han så pass bra att han senare kunde klappa henne utan problem, samt att hon även skyddade honom från andra aggressiva djur i flocken. Tur för honom eftersom dessa bufflar sägs vara ett av Afrikas farligaste djur.

Reflektion:
En del dokumentärer om djur kan faktiskt vara intressanta & det var den här. Jag tror & hoppas att killen lyckades med sitt projekt eftersom han la ner otroligt mycket tid & pengar för att djuren skulle ha det bra & för att projektet skulle nå sitt mål.


Nr. 2:
- Handlade om flyktingar som smugglades över till Jemen i båtar som var fulla till bristningsgränsen. De fick sitta/stå på samma plats i drygt tre dygn utan att kunna röra på sig, blev slagna om de sa något & fick ytterst lite att dricka & äta. En jobbig resa som knappast tog slut när de kastades ner i havet nära strandkanten, nära friheten.

Hur fortsätter man därifrån i ett nytt okänt land när man lämnat flertalet släktingar & allt man ägde bakom sig?

Reflektion:
Jag är glad att jag slapp sitta i någon av de där båtarna. Jag är glad att jag är född i Sverige.

Jag är glad att jag har en familj, ett hem, mat & dricka, en egen säng + allt annat onödigt(?) som tv, dator, mp3, mobil m.m. som andra mindre lyckligt lottade ute i världen inte har.


Tänker du nånsin på hur bra du egentligen har det?


image6
(FotografNatta)


Adios amigos!

Tivoli & balklänning!

Vi börjar med gårdagen/imorse:

Precis som för en vecka sedan tog jag igårkväll tåget till "A.O" & "R" i Hjärup där det bjöds på god mat & dricka.
Efter att ha spenderat några timmar där, tog vi det sega tåget (59 minuters restid) till Helsingborg. Fast det känns konstigt nog inte lika segt när man mest skrattar!
Men ändå galet att vi åker så långt för att festa...

När vi hamnade i kön till Tivoli träffade vi två tjejer vid namn "C" & "F" som vi umgicks med ganska mycket under resten av kvällen. De var roliga,  men försatte oss dock i livsfara när de drog iväg oss till ett annat ställe så man höll på att frysa ihjäl. Det var i & för sig inte så långt att gå eller så, men det var ju storm & svinkallt ute!
Men det dröjde inte länge innan vi var tillbaka på Tivoli igen där vi stannade till det stängde. Tillbaka på stället träffade jag bl a. "S", trevligt, trevligt!

Efter att vi lämnat Tivoli dröjde vi kvar en bra stund utomhus. På denna stund fick vi tex. förklara för någon varför vi stod där vi gjorde & tacka nej till en annan om att följa med gratis till Danmark.
Väl inne på Knutpunkten fick vi sedan sällskap av en hemlös(?) man som bl a. tyckte att jag såg speciell & ovanlig ut. Behöver ju inte betyda att det är något bra, men sedan sa han att jag var jättesnygg, så jag antar att han gav mig komplimanger. :) Kan man lita på hemlösa?

Kul på Tivoli!



Senare idag:

Mindre än fyra timmar sömn blev det idag eftersom jag hade ett uppdrag att utföra. "Operation balklänning".
Så mum och jag tog bilen & körde in till Lund för att förhoppningsvis hitta något i Millans Butik.
Det gjorde vi. Vi hittade en en hel del tjejer & deras mammor. Däribland  "A.N":s kompis "P" som var där & skulle prova klänning med sin kompis & baldejt. Jag gissar på att valet föll på en rosa skönhet. Jag har nog hört om rosafreaket!
Mamma & jag fick hur som helst snällt ta av oss skorna & hänga av oss jackorna innan det blev min tur att få assistans.

Som vanligt när jag ska göra något så finns det alltid en hake eller att något går fel.
Idag handlade det om att jag lyckades fatta tycke för några klänningar i katalogen de hade till hands i butiken, men som tydligen hade utgått eller något sådant.
Men jag hittade ändå två stycken som jag provade. På en pall. Mitt i butiken. Medan alla som väntade stod & kollade på under tiden jag försökte tänka & bestämma mig.
Beslutsånget remember?
Eftersom jag visste att folk väntade blev jag lite halvt stressad & orkade inte prova fler.
Dumt kanske, men jag tror ändå att mitt val av klänning blev bra. Tror. Jag har nämligen inte sett exakt hur den kommer att se ut. Jag fick gissa mig fram.
Jag provade nämligen klänningen i svart vilket jag inte ville ha. När jag sedan fick en pärm med olika färger & undrade om jag kunde få se hur de såg ut i verkligheten så gick inte det heller, eftersom jag bara lyckades pricka in färger som de inte hade tillgängliga för tillfället.
Hur lyckas jag?

Vilken färg jag till sist valde får ni gissa!


Adios amigos!

Att glömma saker.

Det är jag ganska bra på.
Eller rättare sagt: det är nog det jag är bäst på.
Det, & att ha beslutsångest & vela fram & tillbaka.

Dagens exempel:
Imorse glömde jag att ta med mina nycklar när jag lämnade huset, vilket resulterade i att jag fick sitta ute på trappan & vänta när jag kom hem, tills någon annan i familjen anlände & kunde öppna. Haha.

Och just precis nu kom jag på att jag glömt skriva en utvärderingsgrej till vårt tema i skolan, vilket minskar chansen att jag ska få högre betyg på redovisningen.
Så antingen gör jag det nu efter Simpsons eller så gör jag det i skolan imorgonbitti.
Eller så orkar jag inte.


Adios amigos!

Så typiskt.

Snabbare än min egen skugga var jag idag när min mamma väckte mig halv sju på morgonen & undrade om jag hade försovit mig. Självklart hade jag det. Nästan en hel timme dessutom.
Så snabbt som attan hoppade jag ur sängen, gjorde mig i ordning, skyndade till bussen & åt frukost på vägen.

När jag kom fram till skolan skrev jag ett prov & det är i princip allt som har hänt idag. Provet hade konstiga frågor men det gick nog rätt bra ändå.
Sedan satt jag mest & väntade tills klockan skulle bli 16.00 så jag kunde få gå hem...
Det var rätt drygt om man säger så, speciellt eftersom jag inte hade något vettigt att göra under tiden.
Jag ringde i & för sig ett samtal till min praktik, för att presentera mig & fråga om schema & så.
Gissa vad killen säger? Han vet ingenting. Menmen, han får stå ut med mig i tre veckor i alla fall!

Nu ska jag se på Simpsons & sedan Carolina Gynnings program, det var rätt kul förra gången.


Adios amigos!

Dessa funderingar.

Så jag vill ha en sådan & det kanske kan fixas på lovet. Annars får det bli lovet efter det.
Sen kanske jag vill ha en sådan också. Ska man göra det i samma veva eller?
Kanske inte är så smart, så i så fall får det vänta.

Det är ju bara tankar än så länge.
Men jag vill.

 
image8
(FotografNatta)


Adios amigos!

Gårdagen.

Kl. 18.36 tog jag tåget till "A.O" i hålan Hjärup där  hon & "R" redan väntade.  Vi gjorde oss i ordning, käkade mat & hade en tidspressad förfest. Sedan skulle vi ta tåget vidare till Helsingborg & då upptäckte jag att skånetrafiken höjt priserna.
Jag tycker inte alls om skånetrafiken.
När vi kom fram till Helsinborg så regnade det rejält. För varje droppe som landade på mig blev jag såklart blötare, kallare & på sämre humör.
Väl inne på Tivoli så dansade vi osv. i början, men efter ett tag satte jag mig ner & vilade. Jag var som sagt inte på topphumör vilket alla som försökte få upp mig kunde märka.. haha.
Vad envisa folk är! 
Tydligen räcker inte "jag är för trött" &  "jag mår inte så bra"  som ursäkter. Men jag var faktiskt trött & mådde konstigt.

När Tivoli sedan stängde så begav vi oss snabbt mot Knutpunkten för att få värme & möjligtvis hitta mat.
Vi hittade ingen mat men däremot lite underhållning i form av en kille som kanske druckit lite för mycket eller bara var allmänt knäpp, men han hade mycket roligt att säga iaf. Tyckte jag.
Somliga uppskattade det inte lika mycket, fastän de skrattade. ;)
När han sedan blev bortkörd av "A.O" & "R" så satte det sig några andra på bänken bredvid oss. Inget konstigt so far.
Men när den ena killen började snacka med oss kunde han gissa exakt var vi bor, vilket inte är så lätt eftersom vi inte bor nära Helsingborg & dessutom bor på tre olika ställen. Det var skumt.

Till sist kom iaf tåget & efter drygt 40 minuter var vi framme i Lund. Jag skyndade mig att ta ut en ny biljett eftersom mitt tåg hem visst skulle gå några minuter senare.
Efter ännu en tågresa var jag snart äntligen hemma där jag kunde lägga mig & sova några timmar. Sömn som verkligen behövdes!


Adios amigos!


Elvis, min hjälte.

Vad skulle jag ta mig till utan min favoritgratistidning Metro?
Då hade jag aldrig fått mig ett gott skratt på morgonen tack vare en viss sköldpadda.
En helknäpp sköldpadda who I adore.




 

image1




Dålig start, bra slut.

Dagen började med att jag åkte världens fullaste 6:a - bussen till skolan alltså.
Det kändes som om hela Lunds befolkning var intryckta i detta gröna fordon som oftast brukar komma i två upplagor den tiden på morgonen, just på grund av att folk inte ska behöva stå så packade inpå varandra. Men vi som ska till S:t Lars är väl vana vid att 6:an kommer när den vill & gör lite som den själv känner för.
Det är inte totalt främmande för oss passagerare att bussen uteblir, kör halvt åt fel håll, hoppar över hållplatser eller att busschauffören kör som en galning, på riktigt.
Som tur är kom jag iaf fram välbehållen till skolan idag med;

- satte mig vid en dator & skrev projektarbete,
- hade frukostrast = äcklig clementin.
- jobbade vidare med ett annat projektarbete,
- hade lunch = nått jag inte vet vad det skulle föreställa,
- lärde mig muskler, masserade & fick massage,

Massage är faktiskt ett väldigt bra slut på dagen. Håller ni inte med?


Adios amigos!

Några ärenden gjorda.

Men några återstår fortfarande. Det som jag lyckats fixa är understruket:

- spärrat min bricka in till skolan (eftersom den blev stulen),
- betalat en deposition så jag kan få en ny nyckel (eftersom den blev stulen),
- betalat nya böcker (eftersom de andra blev stulna),
- bestämt tid för möte med min mentor,
- bestämt tid för möte med min projekthandledare,
- lämnat tillbaka böcker på stadsbiblioteket,
- tvingat "A.O" att skaffa ett bibliotekskort,
- lånat cd-skivor angående Engelska B,
- mailat Abkontakt angående deras hjälp till vår redovisning,
- ringt min praktik,
- ringt bemanningen i stan,
- beställt klipptid hos frissan,
- shoppat det jag behövde,

Vad ska man säga... Jag är bra på att skjuta upp saker & ting.


Adios amigos!


Jag har en stalker!

Som tur är vet jag vem det är, hon jobbar nämligen som lärare på min skola.
Idag hade hon tydligen ett väldigt stort behov av att hitta mig & min kompis "A.O" som skriver projektarbete tillsammans, men istället för att leta upp oss på skolan (vilket inte är särskilt svårt eftersom det är en liten skola) så ringer hon runt halva skåne!


Totalt fem samtal blev det:

- min gamla mobil,
-  "A.O":s gamla mobil,
- hem till mig,
- hem till "A.O",
-  "A.O":s nya nummer.

Till slut fick hon alltså tag i oss & kunde då berätta att hon ville byta tid på ett möte vi bokat med henne senare i veckan. Inte jätteakut.
Det visade sig att vi suttit helt lugnt & fridfullt i cafeterian på nedanvåningen & läst under hela den tiden som hon ringt runt & letat efter oss på ovanvåningen, max 30 m ifrån?
Det hade gått mycket fortare om hon bara rest sig från stolen & gått ett varv i korrioderna, men icke.

Detta mina damer & herrar, är vad man skulle kunna kalla för lathet.
Sådan lathet som till slut leder till att man aldrig reser sig från soffan där man sitter framför tv:n & beställer hem pizza efter pizza & sakta ökar i storlek så att man snart är fyrdubbelt så stor som man var från början.
Jag tror dock inte att det kommer gå så långt i just detta fallet.

Men jag vill ändå påminna er alla där ute om att det är viktigt att röra på sig, så därför råder jag er att åminstone resa sig ur den stolen ni sitter på just nu, minst en gång om dagen när ni egentligen inte orkar. Det är ett steg mot rätt riktning. Ett ytterst litet sådant, men det räknas.


Adios amigos!


Shopping = Träning.

Jag har läst på lite olika ställen att det kan räknas som det & även om jag vet att man ska vara källkritisk & inte lita på allt man hör & ser, så väljer jag att lita på det. Det låter ju bra!
Jag menar, man kan ju tänkas få lite motion av att springa ut & in genom affärer...
Man kan ju tänkas få litelite extra muskler av att lyfta & flytta på saker hela tiden...
Man kan ju tänkas bli lite vigare när man böjer & sträcker sig & kämpar med kläder inne i provrummen...

Låter logiskt, va? Vi säger det iaf.

Så i helgen har jag alltså tränat på Center Syd. Jag hittade en hel del & eftersom jag inte shoppat på ett bra tag (förutom en väska & lite annat smått & gott nyligen ;) så var det extra skoj.
Jag var faktiskt nöjd när jag kom ut därifrån, det är inte alltför vanligt. Oftast hittar jag ingenting eftersom jag kan vara lite väl kräsen ibland... När vi snackar om kläder alltså.
Men den här gången hade jag tur,  några klädesplagg följde med mig hem.
Samt en väska. Ännu en väska. Vad är det med mig & väskor egentligen!? Det är knappast så att jag behöver någon, har hur många som helst.

Det är nog ett beroende. Ibland blir jag det av saker & ting. Hoppas inte att det är något superdåligt.


Adios amigos!

Destination okänd.

Om exakt fem månader. Då är det bara två dagar kvar. Två dagar kvar till jag kommer att kastas ut helt ensam i denna stora värld.
Antagligen kommer jag att ha ganska blandade känslor, precis som nu. Det finns ju båda positiva & negativa saker med att ta studenten & sluta skolan.
Jag har dessutom absolut ingen aning om jag vad vill göra. Än...
Förhoppningsvis kommer jag att ha tänkt ut något snart. Då skulle jag ha ett mål att sträva efter & det skulle vara mycket lättare, roligare och tryggare. Men jag tvivlar på att det blir så, med min beslutsångest & allt.

Universitet, höskola, ky-utbildning, jobba direkt, resa bort ett tag, eller ligga i soffan & slappa?
Vad ska jag göra & var ska jag ta vägen?
Det är den eviga frågan.
En fråga som jag skulle vilja ställa till någon & få ett svar att rätta mig efter. Men icke, så lätt är det visst inte.
Fast syon på skolan är väl kanske en bra början.
Det är faktiskt hennes förtjäns/fel att detta blev dagens ämne. Hon hade nämligen än en gång ett snack med oss 3:or om framtiden & delade ut häften. Jag har en hel hög med såna häften nu + olika broschyrer från skolor & så. Törs jag säga att den ligger orörd?

En vacker dag, väldigt snart, ska jag ta mig i kragen & börja fundera. Det är farligt att skjuta upp saker & ting som jag gör hela tiden! 

En annan tanke som jag slogs av idag & som inte har något som helst att göra med mina framtidsplaner är: pitabröd.
Är det bara jag som har otur alltid, eller är de faktiskt ganska dåliga?
Min erfarenhet av dem är att de är rätt hårda & går sönder jättelätt. Dessutom får det inte plats så mycket mat i dem.
Jag tror inte jag gillar pitabröd...


Adios amigos!

Mycket ergonomi & massage.

Mitt andra inlägg kom fortare än väntat! 

Jag tycker dock inte att man ska förvänta sig att jag alltid skriver såhär ofta, men i och med att jag precis startat bloggen är det väl lika bra att skriva medan jag orkar...

Den här dagen kom några snart färdigutbildade arbetsterapeuter till skolan på besök & föreläste om kroppskännedom, arbetsställningar m.m. Vi var såklart tvungna till att prova på de olika tekniker som finns att använda vid olika situationer som kan uppstå, men eftersom det här var femtioelfte gången vi gick igenom detta så var det inga större problem att klara av momenten.
Med tanke på att jag alltså redan lärt mig detta tidigare & känner mig säker på hur man ska göra saker & ting, kanske ni kan gissa vem som frivilligt anmälde sig att spela patient för att ligga i sängen & vila medan de andra fick göra jobbet...

Om några veckor ska jag ut på praktik & kommer därför inte att vara i skolan på sex veckor. Idag fick jag äntligen reda på var jag ska vara, nämligen: "Lillemans massage". Låter en aning skumt men det är säkert helt normalt!
Vet inte så mycket om det än, men vad min lärare berättat så är det en kille som åker runt till olika företag & masserar folk. Med honom kommer jag att hänga i tre veckor.
De sista tre veckorna ska jag spendera på Slagthuset i Malmö där jag också ska massera folk. Kommer bli en hel del träningsvärk känns det som!  Kommer ju bli värsta proffset sen.

Det blir säkert bra... Jag hoppas att det blir bra.


Adios amigos!

Min tur!

Hej gott folk, nu är det min tur!

Efter att under en längre tid undvikit detta fenomen som blivit så populärt på sista tiden - nämligen att blogga, så har jag nu beslutat mig för att skaffa en i alla fall. Men eftersom jag ibland tröttnar ganska tidigt på saker & ting får vi se hur det går...

Så ni som är intresserade av att läsa om 'NathaliesNelliesNattasNattes' liv, tankar osv. - kom ihåg denna sidan!
För er som är totalt ointresserade, dvs. 99,9%? Glöm det.

Idag var det för övrigt min första skoldag detta året. Det känns som om det var länge sen jag ställde klockan på 05.40, men nu var det alltså dags igen. Upp & hoppa bara!
I och med att det är onsdag så hade jag bara två lektioner:  tema & massage.
Dagen & lektionerna gick rätt snabbt vilket kan ha berott på att jag skrattat mesta hela tiden. Vet inte varför, extremt lättroad bara.

Känns dessutom jättebra nu när jag äntligen har en mp3 igen som kan hålla mig sällskap på tåg & bussar, på väg till & ifrån skolan. Underbart!

Sådär! Första inlägget klart. Det gick smärtfritt, kanske t.o.m. blir ett snart igen?


RSS 2.0