Glad påsk!

Det var mest det jag ville säga.
Det & att jag har ont i magen för att jag har ätit för mycket. Men vad ska man göra när det finns god mat på bordet som skulle kunna räcka i en månad framöver?

Utöver att äta påskmat idag, så har jag också hälsat på en av mina många kusiner + hans übersöta barn, två små tvillingflickor. Eller små & små, dem är faktiskt runt tre år nu. They grow up so fast!
Båda två älskar Pippi Långstrump & brukar därför gå runt i olika strumpor som inte matchar. Så sött.

Tänk när man var så liten... Livet var så lätt.


Adios amigos!

Det pågår för mycket i mitt huvud.

Det verkar som det är bloggtorka på gång här! Jag ska försöka ändra på det.


Så vad har hänt sen sist?

Well, jag festade i förrgår tillsammans med "R", "B", "K.L", hennes pojkvän samt några andra.
Det var förfest hemma hos "K.L" där det dracks & åt. Tequilaflaskan var lika populär som alltid, men tyvärr råkade en viss person få i sig lite för mycket denna gången & försvann därför plötsligt från Etage utan att vi andra visste om det. Vi saknade dig där!

Tyvärr så ville dem som stannade kvar ändå dra tidigare, vilket var dåligt för mig eftersom min resekompis stuckit. "Toppen! Då får jag vänta själv i två timmar på Malmöcentral" tänkte jag.

Kul kväll annars.


Hmm, vad har mer hänt...

Jag har tänkt mycket på min framtid som vanligt, vad jag ska göra efter studenten & i sommar. Plugga eller söka jobb? Ja, det är frågan!


Angående mitt jobbproblem då jag blivit erbjuden ett jobb jag egentligen inte vill ha, så är jag till 95% säker på att jag kommer tacka ja till det nu på måndag. Sista dagen att göra det.
Jag känner inte att jag har nått val... Inte om jag ska vara säker på att ha ett jobb i sommar & tjäna pengar i alla fall. Jag behöver det! Men jag kommer ändå fortsätta att söka efter extrajobb, kanske kan jag lyckas få ihop så att jag kan ha två stycken samtidigt. You never know.

Jag har även funderat på att utbilda mig till...  Biiip.
Det är ganska hemligt än så länge, men det är fortfarande inom den branschen jag vill in inom!
Jag & mina brillianta idéer alltså!  Var får jag allt ifrån egentligen?


Adios amigos!


Ska vi bli stammisar?

Mitt internet har stora problem! Eller det är egentligen själva anslutningen som håller på att strula.

Jag loggas ut ur msn konstant & alla sidor jag är inne på stannar upp precis hela tiden. Det kvittar dessutom vad jag trycker på, att jag vill reparera eller ansluta igen, för ingenting av det funkar.
Det enda jag kan göra, vilket jag också måste göra var & varannan minut för att få tillbaka anslutningen, är att stänga av datorn & sen sätta igång den igen. Sjukt störigt.


Tekniska personer sökes! Finns det något annat jag kan göra?


Tidigare idag var jag på stan med "R" igen, lika trevligt som vanligt. Lika trevligt var det också att äta lunch på Tegnérs! Precis som förra gången vi var där hade jag även denna gången ett par frågor att ställa. Snart kommer dem tro att jag bara kommer dit & beställer mat för att det är nånting nytt jag undrar eller vill be om. Nästa gång ska jag endast komma dit för maten...


Adios amigos!


Ledigheten har bara börjat.

Det har varit en ganska innehållsfattig helg. För första gången på länge hade jag inga planer inför den kommande helgen & därför slutade det också med att jag inte gjort någonting alls.
Jag har mest bara varit hemma & gjort... nada. Jag vet i & för sig några saker jag borde ha gjort.
Men hey, jag har ju hela lovet kvar på mig att fixa det! Nemas problems.


Jag kan i alla fall glädja mig med att Parlamentet har säsongstart ikväll & före det så går LA Ink.
Har jag missat något här? Jag har i & för sig inte sett det på länge, men för ett tag sen hette det i alla fall Miami Ink! Dem har bytt stad antar jag, men förhoppningsvis är det lika bra ändå.

På tal om Los Angeles så är "A.O" i USA nu & blir borta några veckor. Hoppas hon får det kul!
Kan erkännas att man är lite avundsjuk. Att resa & upptäcka nya platser är ju nått av det roligaste man kan göra.

Resa jorden runt... Vilken dröm...



Adios amigos!


Då var det över!

Idag var det alltså sista gången jag satte min fot på Slagthuset! I alla fall som praktikant. 
Jag & "N" bjöds på tårta som smakade helt underbart & därför blev det två ganska rejäla bitar vardera. Gissa om jag blev mätt. Före tårtbitarna hade jag dessutom precis varit på skolan & käkat lunch, som vanligt på fredagar var den god & därför blev det en stor portion.
Undrar om dem medvetet väljer att servera den godaste lunchen på fredagar för det är alltid på det viset. Tror dem flesta eleverna skulle hålla med mig om det.
När vi käkat upp våra tårtbitar, tackade vi så mycket för den här tiden & lämnade sedan Slagthuset med varsin fin bukett blommor i handen.


image26
(Rosor, nejlikor & syrener är fina.)


Eftersom jag är så charmig(?) så fick jag även med mig resterna av tårtan hem. Det passade faktiskt rätt bra eftersom min mamma precis fått ett nytt jobb & sånt ska ju firas!
Självklart tänkte mams likadant & därför hade hon köpt semlor som vi tuggade på direkt när jag kom hem...

Min dag har nog mest bestått av mat. Mat & efterätt.


Adios amigos!

Me happy. They sad.

Gissa vad som ligger på min säng!

Vad ni än tänkte så var det fel, det är nämligen min studentmössa som ligger där & jag tror ingen gissade på det. Eller?

Hur som helst, där ligger den i alla fall. Vit & fin. Det står mitt namn på mössans vänstra sida & programmets förkortning samt klassen på högra sidan. Nathalie. Programkokard. OP3B.

På baksidan står det "Student 2008" broderat. Får ni en bild i huvudet? Jag ska fota den en vacker dag & visa. Den är helt ok att vila ögonen på!


På vägen hem när jag skulle frakta hem my new baby så frågade busschauffören om jag hade en tårta däri. Haha! Mycket tårtsnack blev det idag, för efter detta så berättade "B" att hon nyligen käkat en fet tårta från Tasty House. Lustigt namn!
Man blir ju nyfiken, eller jag blir det i alla fall, så jag måste nog ta reda på vad det är för ett ställe...


För övrigt tycker jag halvt synd om Lugi som trots vinsten igår inte helt säkert stannar kvar i elitserien. En del av mitt hjärta blev förkrossat igår när jag såg hur glada & helt överlyckliga spelarna & publiken blev, men sedan såg hur detta förändrades till besvikelse p.g.a. ett stort misstag.

Jag kände bara för att ge alla en kram & klapp på huvudet, men vågade inte eftersom dem var ilskna som bin...
Hoppas de klarar kvalet, nu när jag börjat lära mig hur allt funkar! Vore ju synd om det skulle sluta såhär då.


Adios amigos!


Tårta är en bra anledning. Till allt.

Idag var det egentligen tänkt att det skulle vara sista dagen på min praktik, men eftersom vår kontaktperson "K" på Slagthuset jättegärna vill bjuda mig & "N" på tårta som tack, så måste vi dit imorgon på eftermiddagen igen för att äta. Inte mig emot, tårta är gott!

Idag fick vi dessutom äran att gå in i deras godisförråd & plocka på oss lite annat välsmakande att tugga på. Mums med sådana onyttigheter!


För att slippa asa med oss massagebänken själva tillbaka till skolan, så kom vår lärare "S" för att hämta både den, en cd-spelare & lite annat smått & gott som vi har använt oss av under den här tiden. Hon passade även på att höra med "K" om vi har skött oss & då visade sig att "K" faktiskt fyllt i varsitt bedömningspapper till oss om hur kunderna upplevt det hela.
Om mig stod det bl a. att jag var glad, trevlig, positiv, öppen & att alla varit väldigt nöjda efter sina besök. Klart att jag väljer att ha just den meningen i fet stil i detta inlägget!
Bara för att stoltsera sådär lagom...


Förutom att slänga in bänken i bilen, så tog "S" även med sig både mig & "N" tillbaka till skolan.
Där bestämde jag mig för att stanna kvar några timmar & vara med på min engelsklektion vilket jag egentligen inte behövde.
"Stude" tänker säkert någon nu. "Det regnar ute" tänkte jag faktiskt då.

Jag väntade med att bestämma mig för om jag skulle stanna kvar eller åka förrän läraren talade om vad som skulle ske på lektionen. Då jag fick reda på att vi bara skulle se på film så var valet rätt lätt.

Det var faktiskt en rätt intressant film för den handlade om rasism & om hur samhället fungerar.

Det är en hård värld vi lever i, men det visste ni kanske redan?


Adios amigos!


What to do...

Okej, så här är det!

På senaste tiden har jag sökt ganska många sommarjobb, men även extrajobb för att kanske kunna jobba lite innan jag tar studenten & blir... arbetslös.

Än så länge har det väl gått bra, jag har ju lyckats fixa så att Tegnérs kan ringa mig om dem behöver hjälp i disken vilket jag är mycket glad för. Men jag tror inte att det kommer bli särskilt ofta & tänker därför inte nöja mig med det, utan jag ska försöka muta mig till ännu mer jobb, så att jag en gång i framtiden inte bara är någon dem ringer när det är akut behov av diskhjälp.
Dessa planer vet dem inte om än men snart så ska dem allt få höra min brillianta idé!


Utöver detta så har jag tyvärr även tvingats söka jobb på olika äldreboenden runt om i Eslöv som sommarvikarie ifall jag inte lyckas få tag på något annat. Något annat mycket roligare som tex. serveringspersonal som jag blivit väldigt sugen på att jobba som!


Nu har jag emellertid fått ett problem. Genom min mams, så har jag fått ett erbjudande om att vikariera på ett hem som (jag tror) är för gravt utvecklingsstörda 4-5 veckor i sommar.
Detta är egentligen ingenting jag vill jobba med, snarare något jag försöker undvika, genom att då söka jobb som sommarpersonal på olika caféer, restauranger osv. Hemmet jag snackar om ligger bara drygt 100 m härifrån & jag får ju pengar för det. Garanterad plats & garanterad lön. Om jag vill ha platsen måste jag svara senast i början av nästa vecka. Närmare bestämt måndag, om jag förstod det hela rätt.


Vad ska jag göra?

Jag är väl egentligen ganska dum om jag inte accepterar erbjudandet... Tänk så får jag inget annat jobb!
Men tänk så får jag? Då måste jag tacka nej till något som hade varit mycket roligare, som jag trivts mycket bättre med & som kanske kunnat leda vidare till något annat i framtiden. Bara för att jobba med något jag inte gillar.



image29
(FotografNatta)


Damn it. Aldrig att något kan vara enkelt.


Adios amigos!

Två dagar kvar.

Efter lite strul angående tiderna på praktiken idag, så kom "N" & jag fram till att jag skulle ha sovmorgon & därför hade jag två kunder sent på eftermiddagen. Härligt med sovmorgon!

Det är emellertid inte lika härligt när tåget är försenat, så man måste skynda sig dit & öppna rummet för att hinna göra i ordning innan kunden kommer sekunden efter.


Igår kom förresten den där helgalna kvinnan på besök som ringde mig & bokade tid förra veckan. Hon kom in & skojade med två andra kunder under tiden de fick massage, men som tur var kände de varandra. Jag hoppas på det i alla fall, eftersom meningar som "du är sjuk i huvudet" & "du är ju helt störd" kunde höras under tiden som vi skrattade.



Adios amigos!


Råttorna anföll mig!

Efter att skolan slutade idag, eller när mina kompisar slutade rättare sagt, (jag bestämde mig för att stanna kvar & vänta på dem) så bestämde jag & "B" att vi skulle gå till centralen istället för att ta bussen. Mycket duktigt tycker jag eftersom det ändå är en bit att gå dit från skolan.

Sedan tog vi tåget norrut & när vi kom fram gick vi inom en affär där vi handlade mat innan vi slutligen gick hem till "B" & käkade. Makaroner med köttfärssås & ost blev det.
Enligt "B" blir det mycket godare om man slänger in lite ost i middagen & jag måste erkänna att det smakade helt ok.


När maten var uppäten så fick "B" äntligen chansen att visa mig sina råttor som hon varit såå ivrig att göra ett bra tag nu! Så hon tog upp dem ur buren & lät dem gå fritt i den stora sängen. Jag var först orolig att de skulle ramla ner, men de var tydligen smarta nog att gå försiktigt vid kanterna.
Jag märkte att de var väldigt nyfikna & gillade att klättra, men satte mig ändå i sängen för att kanske, kanske våga röra dem.


Lika försiktig som jag var, var dock inte "Sneeze" & "Sweeney Todd" som dem hette. Så fort jag satte mig på sängen så klättrade dem upp i mitt knä & fortsatte sedan uppåt! De klättrade uppför mina armar, in i min tröja & innanför min luva som jag dragit upp just för att hindra att de skulle hamna innanför kläderna. Gosh! Det var ganska läskigt men jag skrattade mest eftersom deras små tassar kittlades. Jag fick dock nog efter ett tag, när jag haft både en råtta på huvudet & en i nacken.


Jag är ganska stolt över att jag vågade röra de små odågorna. Det var i & för sig inte mitt initiativ eftersom jag blev brutalt attackerad av dem, men jag vågade i alla fall sitta kvar ett tag.
Very impressive.



Adios amigos!


Den här rubriken kan inte bli annat än tråkig!

Nu sitter jag i skolan igen. Det har gått några veckor sen sist. Den här gången är jag dock ensam bland datorerna & slipper höra allt kacklande från resten av eleverna.

Anledningen till att jag är här är enkel. Jag ville ha lunch!

Trots att jag egentligen inte får äta här än (eftersom jag officiellt inte ska vara tillbaka på skolan förrän om två veckor), så tänkte jag ändå passa på att äta med mina kompisar som kom tillbaka till skolan redan denna veckan. Av den orsaken & att jag slutade tidigt idag & inte kände för att åka hem, så bestämde jag mig för att åka hit & kanske utföra några ärenden samtidigt. Tyvärr så var ingen av de personerna jag sökte lediga, d.v.s. rektorn & syon. Dem viktigaste av dem alla. Typiskt.


Därför sitter jag istället & skriver på APU-uppdraget om min nuvarande praktik på Slagthuset. När man ändå är här kan man lika gärna passa på att göra lite nytta, right?

Egentligen borde jag nog ägna mer av min tid på projektarbetet istället, men jag har beslutat mig för att fixa det på lovet. Det finns inte längre någon ursäkt för att undvika det, arbetet måsta göras klart snarast annars är jag & min projektpolare körda. Men så hade jag inte tänkt att det skulle sluta, så visst ska vi bli klara i tid!
Det är antingen det, eller att vi blir arbetslösa, eller hur "A.O"?


Adios amigos!


Jag är trött.

Som rubriken lyder kan jag berätta att jag är ganska trött & det är inte bara p.g.a. lite sömn,
utan beror också på att jag har jobbat mer fysiskt denna veckan än vad jag normalt gör. Det känns speciellt i armarna som har fått arbeta extra mycket. Men detta är inte som jag klagar,

det har varit en bra & kul vecka & jag hade gärna velat att det fortsatte såhär!
Det är bara det att jag inte är van. Ännu...


Vanligtvis går jag ju i skolan & det är inte direkt ansträngande att sitta på en stol & anteckna i ett block. Jag är inte van vid att massera flera personer per dag, men det är precis det jag har gjort på Slagthuset den här veckan. Utöver det, så använde jag även mina armar flera timmar igårkväll/natt när jag & en annan tjej tog hand om disken på Tegnérs.

Förutom detta, så är jag även ganska seg eftersom jag gick & la mig sent både i förrgår & igår.

Eller tidigt kanske man ska skulle säga att jag gick & la mig, igår & idag då. Det har inte blivit många timmars sömn i alla fall.


Så igårkväll kl. 20.00 dök jag alltså upp på Tegnérs matsalar där jag skrev in mig & sen fick en snabb rundtur på stället. Sen var det bara till att vänta på den stora ruschen med disk som skulle komma & när den väl kom så fanns det ingen vila! Tydligen så var det en bal där igår (med drygt 250 personer, tyckte jag mig höra någon nämna), så det fanns ju en hel del att ta hand om man säger så.


Eftersom vi var två stycken i disken, så delade vi upp oss så att den andra tjejen sköljde av allt & körde in det i maskinen, medan jag lastade ut allt ur vagnarna & satte fram det till henne, samtidigt som jag samlade ihop allt under tiden som det blev färdigdiskat & lastade på vagnarna igen.

Det blev en hel del för mig att bära fram & tillbaka.
Hmm, låt mig tänka... Förrätt, varmrätt & dessert till 250 personer blir 750 tallrikar, samt skålar & brickor, dricksglas, vinglas & annat smått & gott. Efter varje rätt så kom ju allt också på en gång,
så undan fick det gå innan nästa rusch var på väg. Dessutom hade nattklubben också öppet & folk använder tydligen glas där också. Vad dumt.


Med tanke på att det var första gången jag & den andra tjejen gjorde detta, så tycker jag nog att vi skötte oss ganska bra. Vi får väl se vad de andra tycker. Om de ringer mig när de behöver hjälp igen menar jag...

Det hoppas jag på, jag ställer gärna upp! För även om den övriga personalen sprang rundor överallt, var stressade & jag var lite lost & inte kände någon, så var det ju ändå kul. Woho!


Adios amigos!


Dags för tivoli igen!

Sitter hemma hos "A.O" nu tillsammans med henne samt "R" & har av förklarliga skäl därför svårt för att koncentrera mig på att skriva. Hög musik & folk som försöker fota mig gör det hela mycket svårare!
Av denna anledning tänker jag inte försöka på mig ett långt & vettigt inlägg, utan nöjer mig med att bara berätta att vi ska åka till Helsingborg om några timmar. 
Jag som redan är trött & helt slut i kroppen kommer inte att få sova på ytterliggare 12 timmar,

Kan bara sluta på ett sätt det här! Gissa vilket?


Adios amigos!

En helt (o)vanlig torsdag.

Idag har det hänt flera kuliga saker tycker jag!

Dagen kan sammanfattas med att jag gick på stan i Lund med "R", ordnade jobb till mig på Tegnérs på Lördag, masserade två personer på praktiken, fick ett samtal från en helgalen kvinna från Slagthuset, samt träffade på en gullig tant på busshållsplatsen.
För den som inte är intresserad av att veta detaljerna kring detta, var vänlig sluta läs nu...


Jag tror att vi var inne i varenda affär i Lund idag, "R" & jag, på jakt efter kläder till Tivoli imorgon.
Vi hade många timmar på oss, närmare bestämt fyra innan jag skulle ta tåget till praktiken. Det var som jag beskrev det "både det tidigaste & senaste tåget jag kunde ta".


Efter att ha yrat rundor på stan i nån timme så var det dags för lunch. Ett av förslagen på matställen var Tegnérs matsalar & det var också det valet föll på. Kan hända att jag hade viss påverkan i det...

Jag var ganska nyfiken på att se om någon i personalen fortfarande kände igen mig & glad blev jag när jag märkte att så var fallet.

Ibland måste man också chansa här i livet, så därför tog jag nu tillfället i akt att fråga om det kanske... möjligtvis... eventuellt... fanns nått ledigt jobb för mig snart...
Vilket det fanns, woho! På lördagkväll ska jag alltså dyka upp vid dörren & sen vet jag inte riktigt vad som händer eller vad som förväntas av mig, men det lär jag väl märka. 
 

På väg mot tåget ringde min mobil & som vanligt när jag svarar nu för tiden, så var det en ny kund från Slagthuset som ville boka tid till massage. Fem tider ville hon ha! Fast inte bara till sig själv, utan till fyra stycken andra som också jobbar i restaurangen där.

Kvinnan i fråga var trevlig att prata med, men lite för trevlig för min smak. Hon kallade mig för "gumman" minst 10 gånger under tiden vi snackade & avslutade samtalet med "pusspussheeej".

Känner vi varandra? Svar nej. Har vi överhuvudtaget snackats vid innan? Svar nej. 
Men eftersom hon lovade att ta med sig frukost till mig att bjuda på & beskrev de fyra andra kunderna som unga & söta killar så förlåter jag nog henne med en gång.


Väl tillbaka i Eslöv på busshållsplatsen hemåt så förstod jag att jag hade missat bussen igen.
Det händer lite väl ofta nu för tiden tycker jag. Den här gången var jag dock inte den enda, en gammal tant kom fram till mig, pekade på skylten & sa:


- Är det här bussen till Rönneberga?

- Ja, det är det.

- När går den?

- Jag är rädd att du precis missade den...

- Hur ofta kommer den?

- Två gånger i timmen.

- När kommer den nästa gång?

- Om ungefär en halvtimme, så du får nog vänta en stund till!


Varpå jag gav henne ett leende & hon sken upp & gav mig ett tillbaka. Gulligt värre ska ni tro. ;)


Folk borde le mot varandra oftare, man blir ju så glad då.
Finns det ett bättre sätt att börja dagen på än att få ett snällt leende?



Adios amigos!

Ombytta roller, snarast.

Idag fick jag mitt femte, sjätte & sjunde besök i utsiktsrummet på våning 9 denna veckan.
Konstigt nog begärde alla samma sak när de kom innanför dörren. Nämligen massage. Av mig!

Det måste ha skett ett missförstånd någonstans. Det är ju jag som ska ha massage!


Okej, byt ut "ska" mot "vill". Jag vill också. Jag bara ger & ger & ger, men får ingenting tillbaka.

Det hade inte varit helt fel att få själv faktiskt, det känner jag.
Då jag tycker det är ganska orättvist att det är på det här viset, så funderar jag nu på att sätta stopp för det. Fast eftersom jag inte bara kan tvinga våra kunder att leka ombytta roller så får det fixas på något annat sätt. Jag får väl be någon vänlig själ att ge mig.
Med denna mening hoppas jag alltså nu på att någon känner sig manad. Annars får jag tvinga någon. Eller helt enkelt boka tid om det ska behöva gå så långt!

A girl's gotta do what a girl's gotta do... to get a massage treatment.


För övrigt så har jag ont i ett finger. Eller nja, mer handen... Typ.
Någonstans nedanför min armbåge har jag ont i alla fall, vilket är mindre bra eftersom händerna är mina verktyg på praktiken. Vill gärna ha dem hela & friska.


Så hur blev det såhär? Varför har jag ont? Vad gör jag för fel? Ge mig svar den som vet, tack.
Dumma praktik.


Adios amigos!


The view.

De två "N":ens massagerum.

image25

Det jag ser varje dag på min praktik på slaktis.

image23


Adios amigos!

Vad är det för fel på mig?

Det här är andra gången inom loppet av två veckor som jag gått upp tidigt fastän jag haft sovmorgon! Idag var det inte ens någon som ringde & väckte mig, utan jag gick upp kl.10 helt frivilligt.
And yes, det är tidigt om man jämför med mina vanliga tider.

När jag vaknade & öppnade mina ögon så möttes jag av en syn som jag fasade för igår.

En snötäckt gräsmatta! Men solen skiner just nu, så jag hoppas att snön försvinner under dagen.

Jag vill ha vår. Nu, genast.


Utöver att äta upp min frukost & allt annat jag brukar göra på morgonen/förmiddagen, ska jag snart packa väskan & sen bege mig mot Malmö. Precis som igår har jag två kunder idag som förväntar sig att få massage, så det är väl bäst att jag dyker upp i tid.



Adios amigos!


Var tog solen vägen I wonder.

Snöflingor stora som tefat faller i skrivande stund från himlen. Det är tur att det är plusgrader ute, för jag känner inte för ett helt snötäckt Eslöv imorgon när jag vaknar. Det är för sent för vinterväder nu! Tycker jag i alla fall, men vi får väl se om mars månad tycker annorlunda...



image22
(FotografNatta)



Det är förresten inte bara mitt eget fönster jag kollat ut genom idag. I mitt & "N":s massagerum på Slagthuset är det ganska svårt att slita blicken från den utsikt man får när man kollar ut genom den 9:e våningen. Häftigt!


Två kunder masserade jag idag & båda två var lika trevliga. Pratglada var dem också, så vi hann att snacka om allt mellan himmel & jord under tiden som de fick sin 30-minuters paus från kontorsjobbet i byggnaden. Efteråt tackade dem så mycket & sa att de var väldigt nöjda, vilket självklart gjorde mig glad. :) Bra jobbat, Nathalie!


Adios amigos!


Jag drack EN klunk kaffe till desserten.

Jag börjar med gårdagen då jag & "A.O" var på bio! Vi såg alltså på världsreportern Morgan Pålsson tillsammans med en hel del annat folk så salongen var i princip full.
Dessvärre gillade jag inte filmen speciellt mycket. Den var varken bra eller dålig, men om jag måste välja så lutar det ändå åt det dåliga hållet. Jag ger den totalt 5/10 Nathaliepoäng!


När filmen var slut så begav vi oss mot centralen där jag antog att mitt tåg skulle gå som vanligt kl. 22.42. Jag kollade på tv-skärmen & visst stod det att det skulle gå då, men tåget hade tydligen andra planer. När jag stått på perrongen i nästan 40 minuter & väntat så dök det äntligen upp, efter att ha blivit försenat med både fem & tio minuter flera gånger under tiden som jag stått ute & frusit.


Inne i tåget hann jag få upp värmen en kort stund innan det var dags att bli utsatt för det kalla vädret igen. Jag fick kämpa mig fram i blåsten & trots att jag hade vantar, halsduk & allt möjligt så frös jag jättemycket ändå. När jag 30 minuter senare äntligen kom hem innanför dörrarna, så hade jag så pass lite känsel kvar i fötterna att jag började undra om jag tappat dem nånstans på vägen.
Men det hade jag inte.


Idag har jag inte frusit lika mycket, för som tur var så fanns det värme inne på Dalby Gästis där jag & min familj samt en del av släkten åt middag. Det var min farmor & farfar som bjöd på maten då den sistnämnda nyligen fyllt år & det skulle firas! Maten var god & desserten likaså.

Det var roligt att se mina kusiner också som jag sällan annars träffar eftersom... Jag vet inte riktigt.
De bor för långt bort helt enkelt, alla andra bor faktiskt mycket närmare mänskligheten.


Tomelilla, vem vill bo där?



Adios amigos!


Filmstaden here I come.

Filmen Morgan Pålsson - Världsreporter syns nu på biograferna runt om i Sverige. Trots att det är den karaktären i Hipphipp som jag gillar minst & faktiskt stör mig på, så ska jag & "A.O" ändå se den på bio ikväll. Vet inte riktigt varför det då blev just den, men det är antagligen för att det var den enda vi kunde hitta imorse när vi letade runt efter filmer som börjar sent, alltså efter kl. 19. Jag hoppas ändå på att det blir en del skratt för det är ju faktiskt en komedi.


Efter filmen så lär vi... åka hem? Trots att jag gillar Lund jättemycket som stad, så vill jag faktiskt påstå att den stan inte gillar mig tillbaka! För vad låter den egentligen oss 18-åringar göra på kvällarna? Inte särskilt mycket. Kan vara så att jag inte riktigt vet var jag ska leta. Det kan mycket väl vara så faktiskt...


image21
(FotografNatta)


Tips tas gärna emot, belöning utlovas.



Adios amigos!


Go grandpa!

Nyss hemkommen från min kära morfar. Både jag & mams, samt min moster "E" & morfars fjälla "M" var på besök. Det var faktiskt ett tag sen sist jag var där, men det var ju precis som det brukar vara med fika & sånt trevligt. Riktig lördagsunderhållning...


När jag gick på min vanliga runda i lägenheten för att kolla på alla kort på oss i familjen & övriga släkten så hittade jag ett nytt kort. Eller nytt var det i & för sig inte, för det föreställde min morfar & andra spelare i ett fotbollslag för en hel del år sedan. Han var ju en riktig snygging i unga år kan jag meddela! Och populär bland töserna (läs: tanterna) är han tydligen fortfarande enligt fjällan som vi kunde höra säga det här:


- Ja, det är många som är efter honom, med blickar & allt! I början tyckte jag inte om det, men nu reagerar jag inte längre. Jag vet ju var jag har honom.


Efter detta uttalande berättade hon om en dam som förälskat sig i min morfar ganska nyligen & enligt egen utsago inte kunde sova om nätterna p.g.a. detta. Dessvärre var denna dam redan gift & min morfar också upptagen.
Samtalet gick sedan över till rullatorer där jag tyvärr inte kände att jag kunde bidra med något.
Helt plötsligt under samtalet som min morfar hållit sig utanför frågar han högt med riktig västgötska:
Vad kostade den där jävla fläskfilén förresten??


Då fattar vi väl direkt varför alla 70+ damer är ute efter honom! Jag menar, vem kan egentligen motstå en sådan charmig man som inte lyssnar på pågående samtal utan helt plötsligt börjar snacka om någonting helt annat istället. Oftast mat, väldigt typiskt honom. Det är det nog inte många som kan, speciellt inte eftersom han är trevlig, rolig & generös också ovanpå allt. :)


Adios amigos!


Or else ser jag nästa match ändå.

Trots att jag & "B" gjorde vårt bästa igår för att stötta Lugi (vi klappade för det mesta när det blev mål), så slutade det ändå med förlust. Attans! Jag som trodde att vi skulle ge spelarna tur genom vår närvaro på läktaren, men så var tydligen inte fallet.

Fastän det inte blev någon vinst & vi knappt känner till reglerna eller spelarnas namn så hade vi ändå kul. Matchen vi såg igår gick mycket fortare än de fotbollsmatcher jag sett på sistone.
Kan ju bero på att den var 30 minuter kortare, men det kan också bero på det händer lite mer på en handbollsplan. Jag börjar faktiskt tro att jag på allvar kan lära mig gilla detta, så med lite mer övning, tålamod & entusiasm ska det nog gå.


Efter matchen bestämde "B" att vi skulle ha en liten filmkväll hemma hos henne, så vi tog tåget tillbaka till Ajslöev där vi passade på att handla chips & läsk innan vi gick hem.

Filmen vi såg heter The Quiet & jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Ordet skum passar nog bra! Den handlade om en dövstum tjej som blev adopterad till en familj där pappan & dottern hade ett osunt förhållande till varandra = incest. Mamman i familjen var bara allmänt konstig, käkade medicin & brukade svimma på kvällarna. Till denna dövstumma tjej, började familjen & även andra runt om att berätta sina hemligheter & andra privata saker för. Det slutar till sist med att...
Ska jag verkligen berätta? Det slutar med ett mord!

Det var som sagt en skum film & jag vet inte riktigt vad budskapet var. Möjligtvis nått i stil med det här citatet:

But being invisible isn't worth it in the end, because when you're invisible, other people may not see you, but you can't help seeing other people... 



Adios amigos!


RSS 2.0